Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 963 Ocena: 18185
Dodano: 25.01.2020
Odsłon: 2086
5-6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Marchew i seler umyłem, obrałem. Pory przekroiłem wzdłuż, starannie umyłem, oczyściłem. Brukselkę umyłem, oczyściłem. Cebulę pokroiłem w ósemki. Marchewki pokroiłem ukośnie na plastry grubości ½ cm. Pory i seler pokroiłem na kawałki.
Masło roztopiłem, na średnim ogniu podsmażyłem cebulę. Do cebuli dodałem pozostałe warzywa, smażyłem je 3 minuty na małym ogniu. Wlałem bulion. Doprawiłem solą i pieprzem. Gotowałem pod przykryciem ok. 15 minut.
Śmietanę wymieszałem ze skrobią ziemniaczaną. Zagęściłem warzywa, zagotowałem. Dodałem kapary razem z zalewą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

KulinarnaChwila 26 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 26 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Idealne dla mnie :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 25 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Awesome <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz