Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ze świeżej żurawiny jest idealnym dodatkiem do świątecznych dań. Jego słodko-cierpki smak świetnie komponuje się z pieczonym mięsem, zwłaszcza z indykiem.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 253
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 397
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 306
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 265
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 253
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 397
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 306
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 265
Składniki
Do garnka wlej wodę, sok pomarańczowy i wsyp cukier. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień.
Dodaj żurawinę i gotuj przez około 10 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos zacznie gęstnieć dodaj przyprawy, zamieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Gdy sos ostygnie przełóż go do słoika i przechowuj w lodówce.