Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ze świeżej żurawiny jest idealnym dodatkiem do świątecznych dań. Jego słodko-cierpki smak świetnie komponuje się z pieczonym mięsem, zwłaszcza z indykiem.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5617
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 509
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Do garnka wlej wodę, sok pomarańczowy i wsyp cukier. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień.
Dodaj żurawinę i gotuj przez około 10 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos zacznie gęstnieć dodaj przyprawy, zamieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Gdy sos ostygnie przełóż go do słoika i przechowuj w lodówce.