Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ze świeżej żurawiny jest idealnym dodatkiem do świątecznych dań. Jego słodko-cierpki smak świetnie komponuje się z pieczonym mięsem, zwłaszcza z indykiem.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22532
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14830
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4624
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44202
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 611
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 623
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22532
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14830
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4624
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44202
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 611
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 623
Składniki
Do garnka wlej wodę, sok pomarańczowy i wsyp cukier. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień.
Dodaj żurawinę i gotuj przez około 10 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos zacznie gęstnieć dodaj przyprawy, zamieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Gdy sos ostygnie przełóż go do słoika i przechowuj w lodówce.