Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ze świeżej żurawiny jest idealnym dodatkiem do świątecznych dań. Jego słodko-cierpki smak świetnie komponuje się z pieczonym mięsem, zwłaszcza z indykiem.
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5702
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 190
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5894
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 155
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 5702
Szybkie, pożywne i smaczne śniadanie. Pasta z jajek ze szczypiorkiem i sałatk...
Odsłon: 190
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 5894
Soczysta, lekka i bardzo smaczna pierś kurczaka gotowana na parze. Przepis je...
Odsłon: 155
Składniki
Do garnka wlej wodę, sok pomarańczowy i wsyp cukier. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień.
Dodaj żurawinę i gotuj przez około 10 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos zacznie gęstnieć dodaj przyprawy, zamieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Gdy sos ostygnie przełóż go do słoika i przechowuj w lodówce.