Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos ze świeżej żurawiny jest idealnym dodatkiem do świątecznych dań. Jego słodko-cierpki smak świetnie komponuje się z pieczonym mięsem, zwłaszcza z indykiem.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457764
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1214
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457764
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1471
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2281
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 589
Składniki
Do garnka wlej wodę, sok pomarańczowy i wsyp cukier. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień.
Dodaj żurawinę i gotuj przez około 10 minut na niewielkim ogniu, od czasu do czasu mieszając. Gdy sos zacznie gęstnieć dodaj przyprawy, zamieszaj i trzymaj na ogniu jeszcze przez 3 minuty.
Gdy sos ostygnie przełóż go do słoika i przechowuj w lodówce.