Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka działa jak afrodyzjak, ponadto działa przeciwzapalnie i polepsza trawienie.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 381
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Wykonanie: Wanilię, goździki i cynamon gotować z wodą i cukrem (przez około 1 minut pod przykryciem). Gotowy wywar odstawić na noc. Przefiltrować i połączyć z alkoholem (koniakiem i spirytusem), następnie odstawić na kilka dni w szczelnie zamkniętym słoju. Po tym czasie rozlać do buteleczek i odstawić na około pół roku w chłodne, ciemne miejsce.