Do góry

Napoje Przepis na:

Ajran arbuzowy

Ajran arbuzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 87

Dodano:

Odsłon: 225

Tym razem postanowiłam zrobić turecki ajran w wersji z arbuzem, który nadaje mu lekkiej słodkości i rześkości. Najlepiej smakuje schłodzony. Polecam:)!!!

Składniki

  • 100 ml przegotowanej zimnej wody
  • 1 plaster miąższu arbuza ( bez pestek)
  • 2 łyżki jogurtu typu greckiego
  • mała szczypta soli
  • Dodatkowo: 4-5 listków świeżej mięty
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wlać wodę, włożyć arbuza, dodać jogurt i szczyptę soli. Całość zmiksować blenderem, aż na wierchu pojawi się pianka.

    *Na koniec do ajranu można dodać drobno posiekaną miętę i jeszcze lekko zmiksować wszystko do połączenia się składników.

  2. Gotowy ajran przelać do szklanki.


    Smacznego:) !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń