Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam zrobić turecki ajran w wersji z arbuzem, który nadaje mu lekkiej słodkości i rześkości. Najlepiej smakuje schłodzony. Polecam:)!!!
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Przepis na smażonego łososia z dodatkiem kremowego szpinaku. To proste, ale p...
Odsłon: 509
Przepis dnia
Miękkie bułki drożdżowe wypełnione po brzegi kapustą kiszoną, kaszą jaglaną i...
Odsłon: 5154
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 489
Przepis dnia
Ciasto szpinakowe jest znane we wszystkich krajach sródziemnomorskich. Grecja...
Odsłon: 8915
Składniki
Do miski wlać wodę, włożyć arbuza, dodać jogurt i szczyptę soli. Całość zmiksować blenderem, aż na wierchu pojawi się pianka. *Na koniec do ajranu można dodać drobno posiekaną miętę i jeszcze lekko zmiksować wszystko do połączenia się składników.
Gotowy ajran przelać do szklanki. Smacznego:) !!!