Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem postanowiłam zrobić turecki ajran w wersji z arbuzem, który nadaje mu lekkiej słodkości i rześkości. Najlepiej smakuje schłodzony. Polecam:)!!!
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 87
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 188
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 203
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 439
Pyszna i prosta pasta jajeczna.w sam raz do razowego chleba :)
Odsłon: 87
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 188
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 203
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 439
Składniki
Do miski wlać wodę, włożyć arbuza, dodać jogurt i szczyptę soli. Całość zmiksować blenderem, aż na wierchu pojawi się pianka. *Na koniec do ajranu można dodać drobno posiekaną miętę i jeszcze lekko zmiksować wszystko do połączenia się składników.
Gotowy ajran przelać do szklanki. Smacznego:) !!!