Do góry

Napoje Przepis na:

Arbuzowe Mojito

Arbuzowe Mojito

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 252

Dodano:

Odsłon: 335

Ten wspaniały napój najlepiej smakuje w wersji schłodzonej, doskonale gasi pragnienie w upalne dni i uzupełnia poziom elektrolitów. Arbuz to wyjątkowo smakowity owoc, a przy tym prawdziwa bomba witaminowa. Zawiera wit. A, C, B1i B6, magnez, potas, miedź i mangan.

Składniki

  • 250g arbuza
  • 20 ml soku z limonki
  • Kilka listków mięty
  • 1 łyżka cukru
  • Kostki lodu
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Arbuzowe Mojito

Przygotowanie

  1. Arbuza obierz ze skóry, usuń pestki i pokrój na małe kawałki. Następnie go zblenduj.

  2. W szklance rozetrzyj miętę z cukrem, dodaj sok cytrynowy. Dodaj do tego zblendowanego arbuza, zamieszaj.

  3. Dodaj kostki lodu, udekoruj miętą i plasterkiem limonki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń