Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu i niesamowicie smaczny napój na bazie jogurtu naturalnego, wody i soli. Jest niezwykle popularny w Turcji, Iranie i Pakistanie. Doskonale gasi pragnienie w upalne dni. Sprawdza się jako dodatek do ostrych potraw. Jego skład można dowolnie modyfikować dodając świeże liście mięty lub bazylii.
blender
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 761
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 937
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 263
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 761
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 937
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 263
Składniki
Do dzbanka wlewamy jogurt oraz wodę mineralną. Składniki miksujemy blenderem. Napój doprawiamy szczyptą soli. Ayran przed podaniem schładzamy przez kilka godzin w lodówce.