Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu i niesamowicie smaczny napój na bazie jogurtu naturalnego, wody i soli. Jest niezwykle popularny w Turcji, Iranie i Pakistanie. Doskonale gasi pragnienie w upalne dni. Sprawdza się jako dodatek do ostrych potraw. Jego skład można dowolnie modyfikować dodając świeże liście mięty lub bazylii.
blender
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 294
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 136
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 294
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 136
Składniki
Do dzbanka wlewamy jogurt oraz wodę mineralną. Składniki miksujemy blenderem. Napój doprawiamy szczyptą soli. Ayran przed podaniem schładzamy przez kilka godzin w lodówce.