Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu i niesamowicie smaczny napój na bazie jogurtu naturalnego, wody i soli. Jest niezwykle popularny w Turcji, Iranie i Pakistanie. Doskonale gasi pragnienie w upalne dni. Sprawdza się jako dodatek do ostrych potraw. Jego skład można dowolnie modyfikować dodając świeże liście mięty lub bazylii.
blender
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11019
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 104
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 11019
Zdecydowanie jeden z najlepszych wypieków chleba jaki udało mi się stworzyć....
Odsłon: 104
Składniki
Do dzbanka wlewamy jogurt oraz wodę mineralną. Składniki miksujemy blenderem. Napój doprawiamy szczyptą soli. Ayran przed podaniem schładzamy przez kilka godzin w lodówce.