Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Alkohol z bitą śmietaną i przyprawą korzenną. Pochodzi z Włoch, a ściślej, to narciarze w Alpach się nim rozgrzewają. Nie ma jednak przeciwwskazań, żeby w kraju nad Wisłą też cieszyć się jego smakiem.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27794
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27794
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Śmietanę ubić na sztywno. Można dodać troszkę cukru pudru w czasie ubijania. Likier jajeczny zagrzać w kąpieli wodnej. Dodać rum i wymieszać. Alkohol musi być wyraźnie ciepły. Przelać do szklaneczki i przykryć czapą z bitej śmietany. Posypać przyprawą korzenną, kakao. Udekorować wg fantazji. Na zdrowie.