Do góry

Napoje Przepis na:

Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami

Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1630

Dodano:

Odsłon: 83

Przepyszne bułeczki orkiszowe z mąką pszenną i orkiszową. Nadziane brzoskwiniami z puszki. Polecam przepis.

Składniki

  • 250 g mąki orkiszowej,
  • 250 g mąki pszennej,
  • 300 ml wody,
  • 1 łyżka masła,
  • 10 g drożdży suszonych,
  • 2 łyżki miodu,
  • szczypta soli.
  • Dodatkowo;
  • Brzoskwinie w puszce,
  • cukier do obtaczania.
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Bułeczki pszenno-orkiszowe z brzoskwiniami

Przygotowanie

  1. Mąki mieszamy ze sobą, dodajemy również suche drożdże. Do wymieszanych składników dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto do momentu aż będzie elastyczne. Odstawiamy na 1,5 godziny w ciepłe miejsce.
    Ciasto dzielimy na równe części.

    Połówki brzoskwiń dzielimy na pół.
    Kawałki ciasta spłaszczamy układamy kawałek brzoskwini i formujemy kuleczki.
    Kuleczki obtaczamy w cukrze. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia.
    Układamy bułeczki. Pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.


    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń