Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hitem tego lata nie jest już tonic espresso, a bumlee cofee, czyli połączenie mocnego espresso z sokiem z pomarańczy. Kawę z tym niecodziennym dodatkiem serwuje się na zimno z kostkami lodu. Napój świetnie sprawdza się w upalnie dni, niesamowicie orzeźwia i dodaje energii.
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 20
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12948
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 117
Sushi warzywne jest doskonałą alternatywą dla tradycyjnych wersji sushi. Dzi...
Odsłon: 20
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam ekspresowe placki z cukinii. Zakochacie...
Odsłon: 12948
Ciasto na Dzień Kobiet to elegancki i apetyczny czekoladowy sernik bez piecze...
Odsłon: 117
Składniki
Przygotuj kawę espresso i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Pomarańczę dokładnie umyj. Przekrój na pół i wyciśnij 100 ml soku (najlepiej, jeśli sok będzie klarowny bez pulpy).
Sok z pomarańczy przelej do szklanki, wlej espresso. Dodaj kilka kostek lodu. Serwuj od razu po przygotowaniu.