Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hitem tego lata nie jest już tonic espresso, a bumlee cofee, czyli połączenie mocnego espresso z sokiem z pomarańczy. Kawę z tym niecodziennym dodatkiem serwuje się na zimno z kostkami lodu. Napój świetnie sprawdza się w upalnie dni, niesamowicie orzeźwia i dodaje energii.
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5902
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7724
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 70
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5076
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5902
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7724
Składniki
Przygotuj kawę espresso i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Pomarańczę dokładnie umyj. Przekrój na pół i wyciśnij 100 ml soku (najlepiej, jeśli sok będzie klarowny bez pulpy).
Sok z pomarańczy przelej do szklanki, wlej espresso. Dodaj kilka kostek lodu. Serwuj od razu po przygotowaniu.