Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hitem tego lata nie jest już tonic espresso, a bumlee cofee, czyli połączenie mocnego espresso z sokiem z pomarańczy. Kawę z tym niecodziennym dodatkiem serwuje się na zimno z kostkami lodu. Napój świetnie sprawdza się w upalnie dni, niesamowicie orzeźwia i dodaje energii.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 90
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 95
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 125
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 69
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 90
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest pow...
Odsłon: 95
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszny podwieczorek dla dzieci i dorosłych. P...
Odsłon: 125
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 69
Składniki
Przygotuj kawę espresso i odstaw do całkowitego wystudzenia.
Pomarańczę dokładnie umyj. Przekrój na pół i wyciśnij 100 ml soku (najlepiej, jeśli sok będzie klarowny bez pulpy).
Sok z pomarańczy przelej do szklanki, wlej espresso. Dodaj kilka kostek lodu. Serwuj od razu po przygotowaniu.