Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Caipirinha to brazylijski koktajl zrobiony na bazie cachaca, cukru trzcinowego i limonki. Postanowiliśmy zrobić własną, shotową wersję ;) Z podanych proporcji wychodzą 2 shoty.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1120
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 975
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14720
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1120
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2882
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 975
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1738
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14720
Składniki
Do shakera wlewamy cachaçę. Następnie wlewamy wyciśnięty sok z limonki, dodajemy lód i wsypujemy cukier. Wszystko dokładnie mieszamy, odstawiamy na 2-3 min i przelewamy do kieliszków.