Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W okresie jesienno-zimowym nie ma chyba lepszego poprawiacza humoru, niż czekolada na gorąco :) Gęsta, słodka i niezwykle aromatyczna :) Do szczęścia wystarczy jeszcze ciepły koc i dobra książka lub film ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5352
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5070
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1333
Składniki
Mleko ze śmietaną podgrzać w rondelku, dodać połamaną na kostki czekoladę gorzką i mleczną, cynamon i skórkę startą z pomarańczy.
Gotować na wolnym ogniu, mieszając trzepaczką, aż czekolada się rozpuści, a całość zacznie gęstnieć. Gorącą czekoladę przelać do szklanek, udekorować bitą śmietaną, piankami i posypać kakao.