Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 671 kcal.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15146
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3822
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1728
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15146
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3822
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8934
Składniki
Czekoladę drobno posiekaj. Podgrzej 200 ml mleka, włóż czekoladę i podgrzewając mieszaj trzepaczką, aż czekolada całkowicie rozpuści się w mleku. 2. Wanilię rozetnij, wyjmij rdzeń. I rdzeń i laskę wanilii zagotuj w pozostałym mleku, laskę usuń. Do mleka wlej czekoladę, dodaj cukier, wymieszaj. Następnie dołóż miód i whiskey. 3. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Gorącą czekoladę rozlej do czterech ogrzanych szklaneczek. Czekoladę przykryj warstwą bitej śmietanki. Udekoruj piórkami czekolady lub posyp słodkim kakako. Natychmiast podawaj.