Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 671 kcal.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Czekoladę drobno posiekaj. Podgrzej 200 ml mleka, włóż czekoladę i podgrzewając mieszaj trzepaczką, aż czekolada całkowicie rozpuści się w mleku. 2. Wanilię rozetnij, wyjmij rdzeń. I rdzeń i laskę wanilii zagotuj w pozostałym mleku, laskę usuń. Do mleka wlej czekoladę, dodaj cukier, wymieszaj. Następnie dołóż miód i whiskey. 3. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Gorącą czekoladę rozlej do czterech ogrzanych szklaneczek. Czekoladę przykryj warstwą bitej śmietanki. Udekoruj piórkami czekolady lub posyp słodkim kakako. Natychmiast podawaj.