Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burak jako warzywo jest wielce niedoceniany. Sok z buraka bogaty jest w przeciwutleniacze, chronią nasze komórki, wykazuje działanie przeciwzapalne, zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych oraz spowalniają procesy starzenia.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2782
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1308
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 760
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
Obieramy buraki ze skórki. Ja mam wypóbowane miejsce gdzie kupuję to warzywo i są one bardzo słodkie same w sobie.
Zaczynamy wyciskać sok z buraków.
Myjemy selera, obieramy kiwi i również z zielonych składników wyciskamy sok.
I tak oto mamy piękny czerwony słodki sok. Ważne jest, aby buraki używane do tego soku były dobrej jakości i smaku. Do całości dodajemy trochę soli i pieprzu wg Waszego uznania.
I tak oto mamy coś pysznego, zdrowego i picie regularne tego soku daje wiele dobrego dla naszego organizmu.