Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burak jako warzywo jest wielce niedoceniany. Sok z buraka bogaty jest w przeciwutleniacze, chronią nasze komórki, wykazuje działanie przeciwzapalne, zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób nowotworowych oraz spowalniają procesy starzenia.
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 102
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 139
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 100
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 128
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 102
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 139
To danie idealne na upalne dni - Hiyashi Chuka czyli ramen na zimno. Popularn...
Odsłon: 100
Bulion warzywny z pierożkami gyoza to pyszna i szybka zupka na zabiegany dzie...
Odsłon: 128
Składniki
Obieramy buraki ze skórki. Ja mam wypóbowane miejsce gdzie kupuję to warzywo i są one bardzo słodkie same w sobie.
Zaczynamy wyciskać sok z buraków.
Myjemy selera, obieramy kiwi i również z zielonych składników wyciskamy sok.
I tak oto mamy piękny czerwony słodki sok. Ważne jest, aby buraki używane do tego soku były dobrej jakości i smaku. Do całości dodajemy trochę soli i pieprzu wg Waszego uznania.
I tak oto mamy coś pysznego, zdrowego i picie regularne tego soku daje wiele dobrego dla naszego organizmu.