Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napoje roślinne zastępują w diecie tradycyjne mleko tym osobom, które nie mogą go pić lub nie chcą. Co prawda w sklepach można spotkać wiele roślinnych zamienników mleka ale warto czasem zrobić je samemu. Wychodzi to zdecydowanie taniej i sami znamy skład napoju. Pozostałe po produkcji mleka wiórki wykorzystałam do upieczenia racuchów kokosowo-jabłkowych.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 254
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 254
Składniki
100 g wiórek kokosowych zalewam 1 litrem przegotowanej, gorącej wody. Całość mieszam i odstawiam na 10 minut. Potem prze kilka minut jak najdokładniej wszystko blenduję ręcznym blenderem. Zblendowane wiórki przelewam przez sito wyłożone bawełnianą ściereczką. Dodatkowo wiórki dokładnie odciskam w ściereczce z płynu. Mleko gotowe! Można je lekko dosłodzić ulubionym słodzikiem ale nie jest to konieczne.