Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napoje roślinne zastępują w diecie tradycyjne mleko tym osobom, które nie mogą go pić lub nie chcą. Co prawda w sklepach można spotkać wiele roślinnych zamienników mleka ale warto czasem zrobić je samemu. Wychodzi to zdecydowanie taniej i sami znamy skład napoju. Pozostałe po produkcji mleka wiórki wykorzystałam do upieczenia racuchów kokosowo-jabłkowych.
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 43
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 275
Składniki
100 g wiórek kokosowych zalewam 1 litrem przegotowanej, gorącej wody. Całość mieszam i odstawiam na 10 minut. Potem prze kilka minut jak najdokładniej wszystko blenduję ręcznym blenderem. Zblendowane wiórki przelewam przez sito wyłożone bawełnianą ściereczką. Dodatkowo wiórki dokładnie odciskam w ściereczce z płynu. Mleko gotowe! Można je lekko dosłodzić ulubionym słodzikiem ale nie jest to konieczne.