Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napoje roślinne zastępują w diecie tradycyjne mleko tym osobom, które nie mogą go pić lub nie chcą. Co prawda w sklepach można spotkać wiele roślinnych zamienników mleka ale warto czasem zrobić je samemu. Wychodzi to zdecydowanie taniej i sami znamy skład napoju. Pozostałe po produkcji mleka wiórki wykorzystałam do upieczenia racuchów kokosowo-jabłkowych.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3729
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 371
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 687
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3729
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 371
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 687
Składniki
100 g wiórek kokosowych zalewam 1 litrem przegotowanej, gorącej wody. Całość mieszam i odstawiam na 10 minut. Potem prze kilka minut jak najdokładniej wszystko blenduję ręcznym blenderem. Zblendowane wiórki przelewam przez sito wyłożone bawełnianą ściereczką. Dodatkowo wiórki dokładnie odciskam w ściereczce z płynu. Mleko gotowe! Można je lekko dosłodzić ulubionym słodzikiem ale nie jest to konieczne.