Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy Kubuś smaczny nie tylko dla dzieci polecam
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5651
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 546
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 40
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5651
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 93
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 546
Składniki
Dynie obieram kroję w kostkę tak samo marchew i jabłka wrzucam do garnka i zalewam wodą i sok z cytryn dodaję i gotuję do miękkości warzyw i jabłek rozgotować ć trzeba nawet ,gotowa masę bulderuję partiami i przecieram przez sito wtedy dodaję cukier mieszam gotowy soczek wlewam do butelek lub słoiczków ,pasteryzuję na mokro 10 do 15 minut od momentu zagotowania wody ,słoiki odwracam do góry dnem a w przypadku butelek wyjmuję i odstawiam do ostygnięcia .Po dokładne wykonanie zapraszam na film