Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny napój popularny w USA oraz Wielkiej Brytanii. Napój ten robiony jest na bazie żółtek i mleka. Poniżej prezentuję moją korzenną wersję tego zimowego napoju. Smakiem trochę przypomina popularny u nas Ajerkoniak.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 349
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4459
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31931
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 349
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4459
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1872
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3681
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 31931
Składniki
W rondelku mieszamy mleko i śmietankę. Dodajemy cynamon, wanilię, kardamon, gałkę muszkatołową. Podgrzewamy na średnim ogniu, aż do momentu zagotowania. Rondelek zestawiamy z ognia.Wyławiamy przyprawy. W drugiej misce nad kąpielą wodną ucieramy mikserem żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę. Do ubitej masy cienkim strumieniem wlewamy alkohol, cały czas ubijamy.Masę studzimy Masę jajeczną powoli wlewamy do przestudzonego mleka i ubijamy na wolnych obrotach do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy na noc do lodówki. Eggnog pijemy schłodzony