Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Freddo Cappucino jest bardzo popularne w Grecji. To rewelacyjny i bardzo orzeźwiający napój - idealnie sprawdzi się w ciepłe, letnie dni.
Spieniacz do mleka
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16155
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Do szklanki dajemy kostki lodu. Ja używam zazwyczaj 4 lub 5 kostek. Na lód wlewamy espresso. Mieszamy. Zimne mleko spieniamy spieniaczem. Polecam do mleka dodać odrobinę syropu do kawy lub cukru - pianka będzie wtedy smaczniejsza i gęstsza. Mleczną piankę wlewamy do espresso. Kawa wygląda najpierw tak jak na moim zdjęciu, a po chwili mleko łączy się z kawę. Kawę można ewentualnie udekorować posypką lub gorzkim kakao.