Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prawdziwe wino "z prądem", które doskonale rozgrzeje Was w mroźny dzień :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7596
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2668
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7596
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2668
Składniki
Wodę mineralną zagotowujemy w dużym garnku. Wrzucamy do niej śliwki oraz torebki herbaty i gotujemy razem ok. 10 minut.
Herbatę wyciągamy. Wodę ze śliwkami dokładniej miksujemy blenderem. Dodajemypozostałe składniki i mieszamy. Trzymamy na ogniu, ale nie dopuszczamy do zagotowania.
Gotowy Glühwein przelewamy do kubków i ozdabiamy plasterkiem pomarańczy lub korą cynamonu.