Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prawdziwe wino "z prądem", które doskonale rozgrzeje Was w mroźny dzień :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1584
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 955
Składniki
Wodę mineralną zagotowujemy w dużym garnku. Wrzucamy do niej śliwki oraz torebki herbaty i gotujemy razem ok. 10 minut.
Herbatę wyciągamy. Wodę ze śliwkami dokładniej miksujemy blenderem. Dodajemypozostałe składniki i mieszamy. Trzymamy na ogniu, ale nie dopuszczamy do zagotowania.
Gotowy Glühwein przelewamy do kubków i ozdabiamy plasterkiem pomarańczy lub korą cynamonu.