Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prawdziwe wino "z prądem", które doskonale rozgrzeje Was w mroźny dzień :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416283
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4128
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416283
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2835
Składniki
Wodę mineralną zagotowujemy w dużym garnku. Wrzucamy do niej śliwki oraz torebki herbaty i gotujemy razem ok. 10 minut.
Herbatę wyciągamy. Wodę ze śliwkami dokładniej miksujemy blenderem. Dodajemypozostałe składniki i mieszamy. Trzymamy na ogniu, ale nie dopuszczamy do zagotowania.
Gotowy Glühwein przelewamy do kubków i ozdabiamy plasterkiem pomarańczy lub korą cynamonu.