Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2012
Rozpustnie pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca czekolada - idealna na tę porę roku!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 166
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1293
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Laskę wanilii przekroić na pół, wydrążyć nasiona, dodać do mleka połączonego ze śmietanką, wrzucić także laskę resztę wanilii i powoli podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia, następnie wrzucić połamaną czekoladę oraz kakao i rozpuścić, ciągle mieszając. Dodać szczyptę chilli. Można podawać z piankami marshmallow.