Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 01-11-2012
Rozpustnie pyszna, aromatyczna i rozgrzewająca czekolada - idealna na tę porę roku!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 227
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1726
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10131
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 940
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 227
Bułaczanka to tradycyjna kiszka z mięsem wieprzowym pochodząca z województwa...
Odsłon: 1726
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10131
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 940
Składniki
Laskę wanilii przekroić na pół, wydrążyć nasiona, dodać do mleka połączonego ze śmietanką, wrzucić także laskę resztę wanilii i powoli podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Zdjąć z ognia, następnie wrzucić połamaną czekoladę oraz kakao i rozpuścić, ciągle mieszając. Dodać szczyptę chilli. Można podawać z piankami marshmallow.