Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2084
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 53
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 76
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 134
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 149
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2084
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 53
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 76
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 134
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 149
Składniki
Wlewamy piwo do garnka. Dodajemy cukier waniliowy, sok z czarnej porzeczki, goździki, sok z pomarańczy, laskę cynamonu, anyż i miód. Gotujemy piwo na wolnym ogniu cały czas mieszając (nie doprowadzamy wpiwa do wrzenia). Piwo wlewamy do kubeczków (przecedzamy je). Tuż przed podaniem dodajemy połowę plasterka z pomarańczy. Gotowe :)