Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzaniec z czerwonego wina, rozgrzewa w chłodne wieczory.
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2249
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 89
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 137
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 217
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 242
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2249
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 89
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 137
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 217
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 242
Składniki
Wlewamy wino do garnka. Dodajemy cukier waniliowy, cukier cynamonowy, goździki i imbir. Gotujemy wino na wolnym ogniu cały czas mieszając (nie doprowadzamy wina do wrzenia). Przed zagrzaniem się wina dodajemy sok z 1 plasterka pomarańczy i dobrze mieszamy. Tuż przed podaniem dodajemy miodu (1 łyżeczka), plasterek pomarańczy i cytryny. Gotowe :)!