Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 637
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12335
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 637
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12335
Składniki
Do garnka najlepiej z podwójnym dnem wlać wino i wsypać przyprawy i cukier. Orzechy rozbijamy i kroimy na ołówki , migdały (najlepiej całe) rodzynki i plastry pomarańczy wrzucamy do garnka z winem. Podgrzewamy ale nie doprowadzamy do wrzenia ! Gdy będzie gorąco rozlać. do kubków.