Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piwonia to kwiat, który nie tylko cieszy oko pięknym wyglądem, ale i ma mnóstwo cennych właściwości prozdrowotnych. Pomaga na artretyzm, reumatyzm, wspiera prawidłową pracę układu pokarmowego. Płatki piwonii pomogą zwalczyć katar, pozbyć się migreny, a także mają działanie uspokajające. Sprawdź, jak w prosty sposób przygotować z nich leczniczą herbatę.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 357
Składniki
Do kubka wsyp płatki piwonii oraz płaską łyżeczkę ulubionej herbaty. Warto wybrać tę o nieco łagodniejszym smaku, na przykład białą lub zieloną.
Wlej gorącą wodę i odstaw napój na minimum kwadrans.
Jeżeli lubisz słodkie napoje, dodaj łyżeczkę miodu. Możesz także wybrać inny słodzik, cukier, erytrytol, stewię lub ksylitol. Na koniec dorzuć plaster cytryny.