Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie rozgrzewa w jesienno-zimowe chłody jak kubek gorącej herbaty. Napar z dodatkiem imbiru, cytryny, cynamonu, goździków, anyżu i miodu bądź soku malinowego doda Wam rumieńców i umili nawet najbardziej ponury dzień.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 499
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 264
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9689
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4476
Składniki
Cytrynę umyj i pokrój na plasterki. Imbir obierz, pokrój na cienkie paseczki. Oba składniki rozłóż równomiernie do 4 kubków. Dodaj po 3 goździki, jednej lasce cynamonu, jednej łyżeczce miodu i jednej gwiazdce anyżowej. Całość zalej gorącym naparem z czarnej herbaty.
Herbatę zamieszaj w kubkach. Podawaj od razu po przygotowaniu.