Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic tak nie rozgrzewa w jesienno-zimowe chłody jak kubek gorącej herbaty. Napar z dodatkiem imbiru, cytryny, cynamonu, goździków, anyżu i miodu bądź soku malinowego doda Wam rumieńców i umili nawet najbardziej ponury dzień.
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 295
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4081
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 376
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29379
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 295
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 4081
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 376
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29379
Składniki
Cytrynę umyj i pokrój na plasterki. Imbir obierz, pokrój na cienkie paseczki. Oba składniki rozłóż równomiernie do 4 kubków. Dodaj po 3 goździki, jednej lasce cynamonu, jednej łyżeczce miodu i jednej gwiazdce anyżowej. Całość zalej gorącym naparem z czarnej herbaty.
Herbatę zamieszaj w kubkach. Podawaj od razu po przygotowaniu.