Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1681
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1477
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1688
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1681
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1477
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1472
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1688
Składniki
Kawę zalej 200 ml wrzącej wody, kiedy się zaparzy przefiltruj. Gotowy napar utrzymuj w cieple. 2. Duży garnek do połowy napełnij wodą, zagotuj. Nad wrzątkiem zawieś garnuszek z żółtkami i miodem. Składniki te ubijaj na parze, aż powstanie gęsta kremowa masa. Dalej ubijając powoli dolej gorącą kawę oraz likier. Nie przerywając ubijania podgrzewaj na parze, aż poncz stanie się dobrze gorący. Uważaj aby napój się nie zagotował, w przeciwnym wypadku żółtka się zetną! 3.Gotowy poncz amaretto przelej do czterech ogrzanych szklaneczek. Posyp kakao, udekoruj wisienkami koktajlowymi (też amaretto) i natychmiast podawaj. Czas przygotowania: 20 minut.