Napoje Przepis na:
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Kawę zalej 200 ml wrzącej wody, kiedy się zaparzy przefiltruj. Gotowy napar utrzymuj w cieple. 2. Duży garnek do połowy napełnij wodą, zagotuj. Nad wrzątkiem zawieś garnuszek z żółtkami i miodem. Składniki te ubijaj na parze, aż powstanie gęsta kremowa masa. Dalej ubijając powoli dolej gorącą kawę oraz likier. Nie przerywając ubijania podgrzewaj na parze, aż poncz stanie się dobrze gorący. Uważaj aby napój się nie zagotował, w przeciwnym wypadku żółtka się zetną! 3.Gotowy poncz amaretto przelej do czterech ogrzanych szklaneczek. Posyp kakao, udekoruj wisienkami koktajlowymi (też amaretto) i natychmiast podawaj. Czas przygotowania: 20 minut.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kochampalarniesingleorigin 02 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Kawa na zdjęciu świetnie wyglądam :P Aż chce się wypić :D Samym zdjęciem mnie przekonałaś :D0 Kto głosował? | Odpowiedz

reniaa007 22 lipca 2008Zgłoś do usunięcia
MMMmm. pyyyychota! kocham takie kawowe wariacje!0 Kto głosował? | Odpowiedz