Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 851
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4478
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1082
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3345
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 851
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4478
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1082
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 479
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3345
Składniki
Kawę zalej 200 ml wrzącej wody, kiedy się zaparzy przefiltruj. Gotowy napar utrzymuj w cieple. 2. Duży garnek do połowy napełnij wodą, zagotuj. Nad wrzątkiem zawieś garnuszek z żółtkami i miodem. Składniki te ubijaj na parze, aż powstanie gęsta kremowa masa. Dalej ubijając powoli dolej gorącą kawę oraz likier. Nie przerywając ubijania podgrzewaj na parze, aż poncz stanie się dobrze gorący. Uważaj aby napój się nie zagotował, w przeciwnym wypadku żółtka się zetną! 3.Gotowy poncz amaretto przelej do czterech ogrzanych szklaneczek. Posyp kakao, udekoruj wisienkami koktajlowymi (też amaretto) i natychmiast podawaj. Czas przygotowania: 20 minut.