Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 902
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 79
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2135
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4151
Składniki
Kawę zalej 200 ml wrzącej wody, kiedy się zaparzy przefiltruj. Gotowy napar utrzymuj w cieple. 2. Duży garnek do połowy napełnij wodą, zagotuj. Nad wrzątkiem zawieś garnuszek z żółtkami i miodem. Składniki te ubijaj na parze, aż powstanie gęsta kremowa masa. Dalej ubijając powoli dolej gorącą kawę oraz likier. Nie przerywając ubijania podgrzewaj na parze, aż poncz stanie się dobrze gorący. Uważaj aby napój się nie zagotował, w przeciwnym wypadku żółtka się zetną! 3.Gotowy poncz amaretto przelej do czterech ogrzanych szklaneczek. Posyp kakao, udekoruj wisienkami koktajlowymi (też amaretto) i natychmiast podawaj. Czas przygotowania: 20 minut.