Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa holenderska parzona na zimno. Zainspirowana artykułem na smaker.pl :)
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Kawę wsypujemy do zaparzacza (4 do 5 łyżeczek), i przykrywamy sitkiem.
Zalewamy wodą w temperaturze pokojowej i chowamy do lodówki.
Pozostawiamy ją na 12 do 24 godzin, w zależności jak mocną chcemy osiągnąć.
Po tym czasie jest już gotowa do picia. Można podawać z mlekiem i kostkami lodu.