Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa Cold Brew

Kawa Cold Brew

Autor:

Przepisów i artykułów: 75 Ocena: 207

Dodano:

Odsłon: 205

Kawa holenderska parzona na zimno. Zainspirowana artykułem na smaker.pl :)

Składniki

  • Zmielone ziarna kawy (zastosowałem odmianę Arabica Brazil Peaberries Mocca - kawę o aromacie czekolady i karmelu
  • Woda
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kawa Cold Brew

Przygotowanie

  1. Kawę wsypujemy do zaparzacza (4 do 5 łyżeczek), i przykrywamy sitkiem.

  2. Zalewamy wodą w temperaturze pokojowej i chowamy do lodówki.

  3. Pozostawiamy ją na 12 do 24 godzin, w zależności jak mocną chcemy osiągnąć.

  4. Po tym czasie jest już gotowa do picia. Można podawać z mlekiem i kostkami lodu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń