Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa holenderska parzona na zimno. Zainspirowana artykułem na smaker.pl :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14283
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16319
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6570
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14283
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16319
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6570
Składniki
Kawę wsypujemy do zaparzacza (4 do 5 łyżeczek), i przykrywamy sitkiem.
Zalewamy wodą w temperaturze pokojowej i chowamy do lodówki.
Pozostawiamy ją na 12 do 24 godzin, w zależności jak mocną chcemy osiągnąć.
Po tym czasie jest już gotowa do picia. Można podawać z mlekiem i kostkami lodu.