Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa holenderska parzona na zimno. Zainspirowana artykułem na smaker.pl :)
Jest lato, są maliny ;) A gdy jest paskudny dzień za oknem i dopada Cię choro...
Odsłon: 4627
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 185
Jest lato, są maliny ;) A gdy jest paskudny dzień za oknem i dopada Cię choro...
Odsłon: 4627
Jak to u nas mówią, rolada modro kapusta i kluchy. U mnie dzisiaj rolady woło...
Odsłon: 185
Składniki
Kawę wsypujemy do zaparzacza (4 do 5 łyżeczek), i przykrywamy sitkiem.
Zalewamy wodą w temperaturze pokojowej i chowamy do lodówki.
Pozostawiamy ją na 12 do 24 godzin, w zależności jak mocną chcemy osiągnąć.
Po tym czasie jest już gotowa do picia. Można podawać z mlekiem i kostkami lodu.