Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kawa holenderska parzona na zimno. Zainspirowana artykułem na smaker.pl :)
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1031
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2939
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1031
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2939
Składniki
Kawę wsypujemy do zaparzacza (4 do 5 łyżeczek), i przykrywamy sitkiem.
Zalewamy wodą w temperaturze pokojowej i chowamy do lodówki.
Pozostawiamy ją na 12 do 24 godzin, w zależności jak mocną chcemy osiągnąć.
Po tym czasie jest już gotowa do picia. Można podawać z mlekiem i kostkami lodu.