Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wyobrażasz sobie poranka bez codziennej dawki kofeiny? A może lubisz delektować się smakiem popołudniowej kawy w towarzystwie ulubionego ciasta? Koniecznie musisz wypróbować przepis na aksamitnie kremową kawę melange, znaną także jako Wiener melange. Ten wiedeński napój przygotowywany jest z podwójnego espresso oraz ciepłego mleka. Oczywiście nie może zabraknąć tu wykończenia w postaci gęstej pianki.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 244
Składniki
Zaparz swoją ulubioną kawę. Możesz przygotować ją w ekspresie lub w kawiarce. Następnie dobrze spień ciepłe mleko i dodaj do napoju, tak by na wierzchu powstała gęsta i kremowa pianka.
Udekoruj kawę melange szczyptą cynamonu lub oprósz wierzch kakao. Napój powinien być serwowany w porcelanowej filiżance. W wiedeńskich restauracjach kawę melange podaje się wraz ze szklanką niegazowanej wody.