Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Składniki
Do małego garnuszka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia. Zdjemujemy z ognia studzimy do temperatury ok. 80 stopni C. Wsypujemy kawę, (ew. cukier) i kładziemy z powrotem na kuchenkę. Kiedy kwa zacznie się podnosić zdjemujemy garnuszek z ognia (kawa nie może się zagotować). Podajemy w filiżanka do espresso lub w mniejszych.