Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 348
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 366
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 334
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 142
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 348
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 366
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 334
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 142
Składniki
Do małego garnuszka wlewamy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia. Zdjemujemy z ognia studzimy do temperatury ok. 80 stopni C. Wsypujemy kawę, (ew. cukier) i kładziemy z powrotem na kuchenkę. Kiedy kwa zacznie się podnosić zdjemujemy garnuszek z ognia (kawa nie może się zagotować). Podajemy w filiżanka do espresso lub w mniejszych.