Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem – tak jak na przykład orzeźwiającą kawę z miętą – to wspaniały napój. We Włoszech czy Hiszpanii, kawa z miętą (i pieprzem) jest bardzo popularna. Pije się ją na zimno, jak i na ciepło, z ulubionymi dodatkami – mlekiem, cukrem, bitą śmietaną, cytryną, kostkami lodu. Poniżej jeden z najprostszych pomysłów, który gorąco polecam.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3750
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 172
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1287
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3750
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 172
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 1287
Składniki
Kawę oraz 2-3 listki mięty zalać gorącą, zagotowaną wodą (lub do gorącego espresso dodać miętę). Dodać szczyptę cynamonu, cukier do smaku. Opcjonalnie można dodać do kawy mleko lub śmietankę. Kawę podać tuż po przygotowaniu.