Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem – tak jak na przykład orzeźwiającą kawę z miętą – to wspaniały napój. We Włoszech czy Hiszpanii, kawa z miętą (i pieprzem) jest bardzo popularna. Pije się ją na zimno, jak i na ciepło, z ulubionymi dodatkami – mlekiem, cukrem, bitą śmietaną, cytryną, kostkami lodu. Poniżej jeden z najprostszych pomysłów, który gorąco polecam.
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4908
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4908
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Kawę oraz 2-3 listki mięty zalać gorącą, zagotowaną wodą (lub do gorącego espresso dodać miętę). Dodać szczyptę cynamonu, cukier do smaku. Opcjonalnie można dodać do kawy mleko lub śmietankę. Kawę podać tuż po przygotowaniu.