Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kawę, lubię różne eksperymenty z jej udziałem – tak jak na przykład orzeźwiającą kawę z miętą – to wspaniały napój. We Włoszech czy Hiszpanii, kawa z miętą (i pieprzem) jest bardzo popularna. Pije się ją na zimno, jak i na ciepło, z ulubionymi dodatkami – mlekiem, cukrem, bitą śmietaną, cytryną, kostkami lodu. Poniżej jeden z najprostszych pomysłów, który gorąco polecam.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8437
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6828
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327238
Składniki
Kawę oraz 2-3 listki mięty zalać gorącą, zagotowaną wodą (lub do gorącego espresso dodać miętę). Dodać szczyptę cynamonu, cukier do smaku. Opcjonalnie można dodać do kawy mleko lub śmietankę. Kawę podać tuż po przygotowaniu.