Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Napoje fermentowane (kwaśne mleko, jogurt, kefir i.t.p.) są najzdrowszymi produktami mleczarskimi. Dostarczają nam przede wszystkim pożytecznych bakterii kwasu mlekowego. Kefir ponadto zawiera mało laktozy i jest łatwo strawialny. I do tego orzeźwiający podczas upałów. Do jego produkcji możemy użyć szczepionek kefirowych (zawierają bakterie i drożdże), grzybków tybetańskich („kalafiorki”) lub innego przekwaszonego kefiru. I co najważniejsze – kefirowi wystarczy temperatura pokojowa i trochę cierpliwości.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 181
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 106
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1230
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4172
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1228
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 181
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 106
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1230
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4172
Bardzo szybie i proste do wykonania danie, smacznie, pożywne i szybko znika z...
Odsłon: 1228
Składniki
1. Mleko pasteryzowane doprowadzamy do temperatury pokojowej ok.( 24-25 st. C) 2. Dodajemy szczepionkę z grzybkami kefirowymi lub inny kefir. 3. …I czekamy 12-24 godz. (w temperaturze pokojowej). 4. Gotowy kefir jest zwarty a po wymieszaniu jest gęsty ale lejący. 5. Wstawiamy do lodówki w celu zatrzymania fermentacji. Przed spożyciem wyjmujemy z lodówki.