Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna niskowęglowodanowa wariacja na temat Starbucks'owego bestsellera, czyli keto dyniowe latte. Równie pyszne i równie jesienne w charakterze, a o ile zdrowsze! Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na blogu.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 141
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 141
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 364
Składniki
Pumpkin Spice Latte Wszystkie składniki zblendować dolewając gorącej wody. Jeśli korzystasz z gotowej zaparzonej kawy, to po prostu zblenduj ją z pozostałymi składnikami. Można udekorować bitą śmietaną.
Bita śmietana z mleka kokosowego Z 250 ml mleka kokosowego odlać 50 ml do garnuszka. Dodać erytrytol, a żelatynę posypać po wierzchu. Włączyć na niewielki ogień. Gdy żelatyna się całkowicie rozpuści dobrze wymieszać, żeby nie było żadnych grudek. Zdjąć z gazu. Dolać pozostałe mleko kokosowe. Całość przelać do syfonu i wstawić do lodówki. Dobrze schłodzić. Schłodzony syfon nabić nabojem. Dobrze wstrząsnąć i dozować bitą śmietanę na wierzchu dyniowej latte. Posypać przyprawą do piernika lub pokruszonymi ciasteczkami korzennymi (niskowęglowodanowymi).