Do góry

Napoje Przepis na:

Keto dyniowe latte (Paleo, LowCarb)

Keto dyniowe latte (Paleo, LowCarb)

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 90

Pyszna niskowęglowodanowa wariacja na temat Starbucks'owego bestsellera, czyli keto dyniowe latte. Równie pyszne i równie jesienne w charakterze, a o ile zdrowsze! Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na blogu.

Składniki

  • 1 łyżeczka kawy z cykorii
  • 1 miarka peptydów kolagenowych
  • 1 miarka oleju MCT w proszku
  • 15 ml gęstego mleka kokosowego
  • 1 łyżka puree z dyni pieczonej
  • 1/2 łyżeczki erytrytolu lub kilka kropli stewii w płynie (opcjonalnie)
  • 1 szczypta przyprawy piernikowej lub przyprawy do dań z dyni (pumpkin spice)
  • 250 ml mleka kokosowego (ja użyłam Real Thai)
  • 1,5 łyżki erytrytolu
  • 1/2 - 1 łyżeczki żelatyny
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pumpkin Spice Latte

    Wszystkie składniki zblendować dolewając gorącej wody. Jeśli korzystasz z gotowej zaparzonej kawy, to po prostu zblenduj ją z pozostałymi składnikami. Można udekorować bitą śmietaną.

  2. Bita śmietana z mleka kokosowego

    Z 250 ml mleka kokosowego odlać 50 ml do garnuszka. Dodać erytrytol, a żelatynę posypać po wierzchu. Włączyć na niewielki ogień. Gdy żelatyna się całkowicie rozpuści dobrze wymieszać, żeby nie było żadnych grudek. Zdjąć z gazu. Dolać pozostałe mleko kokosowe. Całość przelać do syfonu i wstawić do lodówki. Dobrze schłodzić. Schłodzony syfon nabić nabojem. Dobrze wstrząsnąć i dozować bitą śmietanę na wierzchu dyniowej latte. Posypać przyprawą do piernika lub pokruszonymi ciasteczkami korzennymi (niskowęglowodanowymi).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń