Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kefir z ananasem czyli przyjazne bakterie i enzymy trawienne. Ze szczyptą kardamonu i odrobiną mięty nabiera unikalnego smaku.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 947
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1913
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6482
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 947
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1913
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6482
Składniki
Przygotowujemy nasz warsztat pracy. Będziemy potrzebować głębokie rondla i blendera albo czegoś do zmielenia ananasa.
Pokrojone w kostkę ananasa wrzucamy do rondla.
Zalewamy kefirem. Dodajemy szczyptę kardamonu, liście mięty lub susz i blendujemy. Schować do lodówki i zostawić na 15-20 min. Spożyć tego samego dnia. Najlepiej po posiłku lub godzinę przed. Kefir ułatwia trawienie, ananas pomaga w trawieniu białek, kardamon wzmaga perystaltykę, mięta w tym wszystkim działa odświeżająco.