Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kefir z ananasem czyli przyjazne bakterie i enzymy trawienne. Ze szczyptą kardamonu i odrobiną mięty nabiera unikalnego smaku.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 393
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 956
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 393
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 154
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2691
Składniki
Przygotowujemy nasz warsztat pracy. Będziemy potrzebować głębokie rondla i blendera albo czegoś do zmielenia ananasa.
Pokrojone w kostkę ananasa wrzucamy do rondla.
Zalewamy kefirem. Dodajemy szczyptę kardamonu, liście mięty lub susz i blendujemy. Schować do lodówki i zostawić na 15-20 min. Spożyć tego samego dnia. Najlepiej po posiłku lub godzinę przed. Kefir ułatwia trawienie, ananas pomaga w trawieniu białek, kardamon wzmaga perystaltykę, mięta w tym wszystkim działa odświeżająco.