Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo orzeźwiający porzeczkowy koktajl, który z powodzeniem spełni funkcję drugiego śniadania!
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 67
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2461
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 534
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 880
Województwo lubuskie słynie z wielu specjałów, m.in. z rozgrzewającego żuru z...
Odsłon: 67
Ten przepis na pączki, które nie chłoną tłuszczu, jest bardzo prosty w przygo...
Odsłon: 2461
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 534
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 880
Składniki
Porzeczki umyć i przełożyć do dzbanka blendera. Dodać maślankę lub kefir i jogurt. Całość jest dość kwaśna, opcjonalnie można dosłodzić wg uznania np. płynnym miodem lub rozpuszczonym w niewielkiej ilości ciepłej wody brązowym cukrem. Wszystko zblendować do momentu powstania dość gładkiej masy. Jeśli chce się uzyskać rzadszą konsystencję dodać więcej kefiru/maślanki. Powstały koktajl przelać do szklanek i pić przez szerokie słomki.