Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo orzeźwiający porzeczkowy koktajl, który z powodzeniem spełni funkcję drugiego śniadania!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 472
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 574
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 846
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 250
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 472
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 67
Polecam.
Odsłon: 574
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 846
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 250
Składniki
Porzeczki umyć i przełożyć do dzbanka blendera. Dodać maślankę lub kefir i jogurt. Całość jest dość kwaśna, opcjonalnie można dosłodzić wg uznania np. płynnym miodem lub rozpuszczonym w niewielkiej ilości ciepłej wody brązowym cukrem. Wszystko zblendować do momentu powstania dość gładkiej masy. Jeśli chce się uzyskać rzadszą konsystencję dodać więcej kefiru/maślanki. Powstały koktajl przelać do szklanek i pić przez szerokie słomki.