Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i bardzo orzeźwiający porzeczkowy koktajl, który z powodzeniem spełni funkcję drugiego śniadania!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25104
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25104
Składniki
Porzeczki umyć i przełożyć do dzbanka blendera. Dodać maślankę lub kefir i jogurt. Całość jest dość kwaśna, opcjonalnie można dosłodzić wg uznania np. płynnym miodem lub rozpuszczonym w niewielkiej ilości ciepłej wody brązowym cukrem. Wszystko zblendować do momentu powstania dość gładkiej masy. Jeśli chce się uzyskać rzadszą konsystencję dodać więcej kefiru/maślanki. Powstały koktajl przelać do szklanek i pić przez szerokie słomki.