Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do picia koktajli zmusiły mnie okoliczności. Po wypadku lekarz zalecił mi dietę płynną. Kocham jedzonko, więc byłam zdruzgotana, że przez najbliższe tygodnie nie nacieszę się smakiem ukochanych orzechów. Ale, cóż, zalecenie to zalecenie. Zaczęłam miksować na potęgę. Po kilku dniach koktajlowej diety muszę przyznać, że nie jest wcale tak źle. Dzisiaj prezentuję jeden z moich ulubionych płynnych posiłków – zielony, bardzo zdrowy i pyszny koktajl szpinakowy. Doskonale nawadnia, odżywia i dodaje energii.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 414
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21906
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 414
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21906
Składniki
Szpinak i natkę pietruszki dokładnie myjemy i odstawiamy na sitku, aby pozbyć się zbędnej wody. Oliwki, ciecierzycę, kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Awokado przecinamy na pół i za pomocą łyżeczki wygrzebujemy miąższ.
Następnie wszystkie składniki: szpinak, awokado, ogórek, natka, pestki dyni, siemię lniane, płatki zbożowe, przyprawy oraz woda z jogurtem wędrują do blendera. Miksujemy około minuty. Jeżeli wolimy, aby nasz koktajl był bardziej gęsty, dosypujemy płatków zbożowych. I gotowe! Smacznego!