Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do picia koktajli zmusiły mnie okoliczności. Po wypadku lekarz zalecił mi dietę płynną. Kocham jedzonko, więc byłam zdruzgotana, że przez najbliższe tygodnie nie nacieszę się smakiem ukochanych orzechów. Ale, cóż, zalecenie to zalecenie. Zaczęłam miksować na potęgę. Po kilku dniach koktajlowej diety muszę przyznać, że nie jest wcale tak źle. Dzisiaj prezentuję jeden z moich ulubionych płynnych posiłków – zielony, bardzo zdrowy i pyszny koktajl szpinakowy. Doskonale nawadnia, odżywia i dodaje energii.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5886
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8259
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5655
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5886
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8975
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8259
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5655
Składniki
Szpinak i natkę pietruszki dokładnie myjemy i odstawiamy na sitku, aby pozbyć się zbędnej wody. Oliwki, ciecierzycę, kukurydzę odsączamy z zalewy i wrzucamy do blendera. Awokado przecinamy na pół i za pomocą łyżeczki wygrzebujemy miąższ.
Następnie wszystkie składniki: szpinak, awokado, ogórek, natka, pestki dyni, siemię lniane, płatki zbożowe, przyprawy oraz woda z jogurtem wędrują do blendera. Miksujemy około minuty. Jeżeli wolimy, aby nasz koktajl był bardziej gęsty, dosypujemy płatków zbożowych. I gotowe! Smacznego!