Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1543
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1411
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 297
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1543
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1411
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 297
Składniki
Truskawki oczyścić, usunąć szypułki, umyć. Pozostawić na sicie żeby obeschły. Do kielicha blendera wlać jogurt naturalny i dodać tyle truskawek ile się zmieści, ile chcemy zmiksować. Jogurt powinien być mocno schłodzony. Następnie dodać szczyptę kardamonu, szczyptę chili i miód do smaku. Dokładnie zmiksować. Porozlewać do szklaneczek. Udekorować listkami mięty. Koktajl truskawkowy z kardamonem i chili jest gotowy do podania. Smacznego.