Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspominałam już, że sezon śliwkowy trwa. Grzechem byłoby nie korzystać z tych pysznych owoców. Dzisiaj zachęcam do ugotowania kompotu, którym skutecznie orzeźwimy się podczas upałów.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11869
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12515
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3564
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11869
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12515
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3564
Składniki
Śliwki myjemy, osuszamy na sicie. Przygotowane owoce wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą, doprowadzamy do wrzenia. Do gotujących się śliwek dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, na małym ogniu. Jeżeli wydaje nam się zbyt gęsty, możemy dolać trochę wody, maksymalnie 1/2 litra. Gotowy kompot studzimy, przecedzamy, przelewamy do dzbanka.
Smacznego.