Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy. Jeśli nie jesteście miłośnikami kompotu z samych śliwek, spróbujcie wersji mojej mamy, pełnej przeróżnych suszonych owoców. Jest dużo słodszy, bogatszy w smaku.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3836
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1323
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 354
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11142
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3836
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1323
Składniki
Wszystkie owoce zalewamy wodą. Gotujemy około 30-40 minut na niedużym ogniu. Odlewamy sam napój. Kompot można rozcieńczać zgodnie z naszymi preferencjami smakowymi, Owoce z kompotu można odcedzić i zamrozić. Świetnie sprawdzą się jako farsz do ciasta: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-drozdzowe-z-owocami-z-wigilijnego-kompotu,1909137,sprytnachochla.html