Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do tej pierwszej grupy. Jeśli nie jesteście miłośnikami kompotu z samych śliwek, spróbujcie wersji mojej mamy, pełnej przeróżnych suszonych owoców. Jest dużo słodszy, bogatszy w smaku.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5580
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5580
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3991
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Wszystkie owoce zalewamy wodą. Gotujemy około 30-40 minut na niedużym ogniu. Odlewamy sam napój. Kompot można rozcieńczać zgodnie z naszymi preferencjami smakowymi, Owoce z kompotu można odcedzić i zamrozić. Świetnie sprawdzą się jako farsz do ciasta: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-drozdzowe-z-owocami-z-wigilijnego-kompotu,1909137,sprytnachochla.html