Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według przepisu babci. Przepis na 5 słoików litrowych.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1872
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3978
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10124
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2750
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1872
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 722
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3978
Składniki
Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Wyciąć gniazda.
Wkładać do słoików (wcześniej umytych) do połowy. Do każdego słoika włożyć po 2 goździki i zalać syropem.
Słoiki zakręcić i włożyć do garnka z wodą (dno garnka wyłożyć ściereczką). Gotować około 10 minut.
Po zagotowaniu wyciągnąć i odwrócić do góry dnem. Pozostawić tak na 10 minut.
Kompot przechowywać w zimnym zaciemnionym pomieszczeniu.