Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według przepisu babci. Przepis na 5 słoików litrowych.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4190
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30132
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 292
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 4190
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1853
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3601
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 30132
Składniki
Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Wyciąć gniazda.
Wkładać do słoików (wcześniej umytych) do połowy. Do każdego słoika włożyć po 2 goździki i zalać syropem.
Słoiki zakręcić i włożyć do garnka z wodą (dno garnka wyłożyć ściereczką). Gotować około 10 minut.
Po zagotowaniu wyciągnąć i odwrócić do góry dnem. Pozostawić tak na 10 minut.
Kompot przechowywać w zimnym zaciemnionym pomieszczeniu.