Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według przepisu babci. Przepis na 5 słoików litrowych.
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 137
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 32
Jeśli sądziliście, że znacie już wszystkie sposoby na podanie białej kiełbasy...
Odsłon: 137
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak prz...
Odsłon: 32
Składniki
Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Wyciąć gniazda.
Wkładać do słoików (wcześniej umytych) do połowy. Do każdego słoika włożyć po 2 goździki i zalać syropem.
Słoiki zakręcić i włożyć do garnka z wodą (dno garnka wyłożyć ściereczką). Gotować około 10 minut.
Po zagotowaniu wyciągnąć i odwrócić do góry dnem. Pozostawić tak na 10 minut.
Kompot przechowywać w zimnym zaciemnionym pomieszczeniu.