Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według przepisu babci. Przepis na 5 słoików litrowych.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2007
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 26
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 128
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38081
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2007
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 26
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 128
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38081
Składniki
Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Wyciąć gniazda.
Wkładać do słoików (wcześniej umytych) do połowy. Do każdego słoika włożyć po 2 goździki i zalać syropem.
Słoiki zakręcić i włożyć do garnka z wodą (dno garnka wyłożyć ściereczką). Gotować około 10 minut.
Po zagotowaniu wyciągnąć i odwrócić do góry dnem. Pozostawić tak na 10 minut.
Kompot przechowywać w zimnym zaciemnionym pomieszczeniu.