Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z owoców pigwy jest aromatyczny, smaczny i zdrowy.
Garnek z grubym dnem, nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, duża łyżka
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7604
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5005
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5861
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7604
Składniki
Pigwę umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, wsyp do dużego garnka ( najlepiej z grubym dnem ).
Do garnka wsyp cukier, wlej wodę , dodaj przyprawy. Garnek postaw na ogniu, zagotuj.
Gdy kompot się zagotuje zdejmij garnek z ognia, odstaw do wystudzenia. Przechowuj w chłodnym miejscu.