Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z owoców pigwy jest aromatyczny, smaczny i zdrowy.
Garnek z grubym dnem, nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, duża łyżka
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7601
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2683
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7601
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2683
Składniki
Pigwę umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, wsyp do dużego garnka ( najlepiej z grubym dnem ).
Do garnka wsyp cukier, wlej wodę , dodaj przyprawy. Garnek postaw na ogniu, zagotuj.
Gdy kompot się zagotuje zdejmij garnek z ognia, odstaw do wystudzenia. Przechowuj w chłodnym miejscu.