Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z owoców pigwy jest aromatyczny, smaczny i zdrowy.
Garnek z grubym dnem, nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, duża łyżka
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39392
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12142
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1309
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39392
Składniki
Pigwę umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, wsyp do dużego garnka ( najlepiej z grubym dnem ).
Do garnka wsyp cukier, wlej wodę , dodaj przyprawy. Garnek postaw na ogniu, zagotuj.
Gdy kompot się zagotuje zdejmij garnek z ognia, odstaw do wystudzenia. Przechowuj w chłodnym miejscu.