Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompot z owoców pigwy jest aromatyczny, smaczny i zdrowy.
Garnek z grubym dnem, nóż, deska do krojenia, waga kuchenna, duża łyżka
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1205
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18305
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1205
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5732
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8793
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18305
Składniki
Pigwę umyj, pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne, wsyp do dużego garnka ( najlepiej z grubym dnem ).
Do garnka wsyp cukier, wlej wodę , dodaj przyprawy. Garnek postaw na ogniu, zagotuj.
Gdy kompot się zagotuje zdejmij garnek z ognia, odstaw do wystudzenia. Przechowuj w chłodnym miejscu.