Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar rozpoczęty, więc trzeba go maksymalnie wykorzystać. Zatem dzisiaj zapraszam na klasyczny kompot ugotowany właśnie z rabarbaru. Jest lekko kwaskowy, ale za to bardzo orzeźwiający. :)
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 372
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1091
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 986
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 372
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 585
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1091
Składniki
Rabarbar dokładnie umyć i obrać twarde łyki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, wsypać cukier i gotować do miękkości. (ok.20-30 min).
Po ugotowaniu mocno ostudzić, w razie potrzeby dolać wody.
Smacznego :)