Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łatwe do zrobienia. Dzięki czarnej porzeczce ciasto ma wyjątkowy smak. I ten domowy budyń jest najlepszy.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1453
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1608
Składniki
Budyń: Jajka utrzeć na kogla- mogla z cukrem. Dodać mąkę i wymieszać. Mleko zagotować z masłem. Do gotującego się mleko wlać kogla-mogla. Gotować i mieszać aż masa zgęstnieje. Budyń przestudzić. Ciasto: Masło spienić tzn. dobrze utrzeć. Dodać cukier i dalej ucierać. Dodać jajka i ucierać. Dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z kakao i mleko w którym wcześniej była rozpuszczona soda. Dodać dżem z czarnej porzeczki.Wymieszać. Ciasto przełożyć do formy wysmarowanej masłem. Wyrównać. Ciepły, ale nie gorący budyń wyłożyć na środek ciasta. Tortownicę wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50 min. Ciasto wystudzić. Czekoladę deserową połamać i włożyć do torebki foliowej, i dodać mleko. Torebkę zanurzyć w ciepłej wodzie. Czekoladę i mleko pomasować palcami aż się połączą. Ściąć rożek torebki i udekorować ciasto. Tak samo postąpić z czekoladą białą i mleczną. Smacznego.