Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że kompot z suszu podaje się tylko na Wigilię? :) Przygotowanie tego przepisu jest niezwykle łatwe a smakuje idealnie nawet w marcu. :)
garnek, tarka
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17613
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15240
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4776
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8985
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17613
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1760
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15240
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4776
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8985
Składniki
Zagotować wodę i poczekać aż ostygnie tak, żeby była letnia.
Wszystkie suszone owoce przepłukać w letniej wodzie. (oprócz rodzynek, je dodamy później) Zalać susz przegotowaną wodą w średniej wielkości garnku. Odstawić na conajmniej jedną noc.
Po tym czasie dodać rodzynki, cukier oraz startą skórkę z cytryny (oraz skórki jabłka, jeżeli nie mamy suszonego). Kompot gotować ok 35 minut. Smacznego! :)