Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że kompot z suszu podaje się tylko na Wigilię? :) Przygotowanie tego przepisu jest niezwykle łatwe a smakuje idealnie nawet w marcu. :)
garnek, tarka
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 502
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 277
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 20395
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5726
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 502
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 277
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 20395
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5726
Składniki
Zagotować wodę i poczekać aż ostygnie tak, żeby była letnia.
Wszystkie suszone owoce przepłukać w letniej wodzie. (oprócz rodzynek, je dodamy później) Zalać susz przegotowaną wodą w średniej wielkości garnku. Odstawić na conajmniej jedną noc.
Po tym czasie dodać rodzynki, cukier oraz startą skórkę z cytryny (oraz skórki jabłka, jeżeli nie mamy suszonego). Kompot gotować ok 35 minut. Smacznego! :)