Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że kompot z suszu podaje się tylko na Wigilię? :) Przygotowanie tego przepisu jest niezwykle łatwe a smakuje idealnie nawet w marcu. :)
garnek, tarka
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1448
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1595
Składniki
Zagotować wodę i poczekać aż ostygnie tak, żeby była letnia.
Wszystkie suszone owoce przepłukać w letniej wodzie. (oprócz rodzynek, je dodamy później) Zalać susz przegotowaną wodą w średniej wielkości garnku. Odstawić na conajmniej jedną noc.
Po tym czasie dodać rodzynki, cukier oraz startą skórkę z cytryny (oraz skórki jabłka, jeżeli nie mamy suszonego). Kompot gotować ok 35 minut. Smacznego! :)