Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział, że kompot z suszu podaje się tylko na Wigilię? :) Przygotowanie tego przepisu jest niezwykle łatwe a smakuje idealnie nawet w marcu. :)
garnek, tarka
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20190
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7218
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2680
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20190
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 579
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 797
Składniki
Zagotować wodę i poczekać aż ostygnie tak, żeby była letnia.
Wszystkie suszone owoce przepłukać w letniej wodzie. (oprócz rodzynek, je dodamy później) Zalać susz przegotowaną wodą w średniej wielkości garnku. Odstawić na conajmniej jedną noc.
Po tym czasie dodać rodzynki, cukier oraz startą skórkę z cytryny (oraz skórki jabłka, jeżeli nie mamy suszonego). Kompot gotować ok 35 minut. Smacznego! :)