Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 139
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 145
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 538
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 5024
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 139
Przygotowałam wykwintne, delikatne w smaku risotto z białymi szparagami. Mam...
Odsłon: 36
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 145
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 538
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 5024
Składniki
Owoce płuczemy szybko w wodzie i wkładamy do oddzielnych naczyń (figi i morele wkładamy razem). Następnie zalewamy owoce zimną przegotowaną wodą, tak żeby pokryła owoce. Owoce moczymy całą noc.
Oddzielnie namoczone owoce gotujemy. Do namoczonych śliwek dodajemy łyżkę cukru i tylko je zagotowujemy. Do fig i moreli dodajemy łyżkę cukru, sok z cytryny, skórkę z cytryny i gotujemy przez 5 minut. Do jabłek i gruszek dodajemy łyżkę cukru i gotujemy około 15 minut. Oddzielnie ugotowane składniki kompotu łączymy (usuwamy skórkę z cytryny) i odstawiamy do schłodzenia. Kompot można przecedzić. Podajemy go w temperaturze pokojowej.