Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Pyszny kompot z wiśni, najlepiej z dodatkiem imbiru i kilku goździków. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi.
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 39
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 38
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105489
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 100
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4556
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 39
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 38
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105489
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 100
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4556
Składniki
Wiśnie przekładamy do garnka. Dodajemy imbir i goździki. Zalewamy wszystko wodą lekko ponad poziom owoców. Gotujemy, aż owoce całkowicie zmiękną. Kompot przelewamy przez sitko i dosładzamy do smaku. Nalewamy do szklaneczek. Kompot jednak najlepiej chłodzi i gasi pragnienie po schłodzeniu w lodówce.