Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Pyszny kompot z wiśni, najlepiej z dodatkiem imbiru i kilku goździków. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118732
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8674
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3172
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2512
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118732
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8674
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3172
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2512
Składniki
Wiśnie przekładamy do garnka. Dodajemy imbir i goździki. Zalewamy wszystko wodą lekko ponad poziom owoców. Gotujemy, aż owoce całkowicie zmiękną. Kompot przelewamy przez sitko i dosładzamy do smaku. Nalewamy do szklaneczek. Kompot jednak najlepiej chłodzi i gasi pragnienie po schłodzeniu w lodówce.