Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Pyszny kompot z wiśni, najlepiej z dodatkiem imbiru i kilku goździków. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi.
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19776
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4013
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 654
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19776
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2911
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4013
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 654
Składniki
Wiśnie przekładamy do garnka. Dodajemy imbir i goździki. Zalewamy wszystko wodą lekko ponad poziom owoców. Gotujemy, aż owoce całkowicie zmiękną. Kompot przelewamy przez sitko i dosładzamy do smaku. Nalewamy do szklaneczek. Kompot jednak najlepiej chłodzi i gasi pragnienie po schłodzeniu w lodówce.