Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy może być coś lepszego? Pyszny kompot z wiśni, najlepiej z dodatkiem imbiru i kilku goździków. Doskonale ugasi pragnienie i orzeźwi.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 598
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12062
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 598
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12062
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Wiśnie przekładamy do garnka. Dodajemy imbir i goździki. Zalewamy wszystko wodą lekko ponad poziom owoców. Gotujemy, aż owoce całkowicie zmiękną. Kompot przelewamy przez sitko i dosładzamy do smaku. Nalewamy do szklaneczek. Kompot jednak najlepiej chłodzi i gasi pragnienie po schłodzeniu w lodówce.