Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowałam dzisiaj koreańską kawę dalgonę. Przepis znalazłam na kanale Wioli Błazuckiej: "Pierogi z kimchi". Kawa jest prosta w wykonaniu, pyszna, orzeźwiająca, doskonała na upalne dni. Postanowiłam poszukać także wersji dla dzieci i znalazłam wersję z kawą inką. Wszystkim nam smakowała i na stałe zagościła w naszym domu. Gorąco zachęcam do wypróbowania :-).
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 300
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 227
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 300
Polecam. Najlepsza kaczka z jabłkami.
Odsłon: 227
Składniki
Przygotować miskę taką, żeby można było w niej miksować (u mnie szklana). Do miski wrzucić kawę rozpuszczalną cukier i dodać gorącą wodę. Wszystko zmiksować, aż powstanie puszysta masa. Do szklanki wsypać kostki lodu i zalać je zimnym mlekiem. Na wierzch wyłożyć kawową pianę. Kawę wymieszać i podawać.
Wersja dla dzieci: postępować jak wyżej tylko kawę rozpuszczalną zastąpić kawą zbożową np. inką. W wersji na ciepło podgrzać mleko, wlać do szklanki, na wierzch wyłożyć kawową pianę, wymieszać i podawać. Smacznego!