Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój o bogatym smaku. Doskonale gasi pragnienie.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3073
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7851
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 285
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3073
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
Pomarańcze wyparzyć i pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać z 500 g cukru i lekko rozgnieść. Wszystko zalać przegotowaną wodą. Dodać wyciśnięty sok z cytryny, 400 g cukru i drożdże. Dobrze wymieszać i pozostawić na kilka godzin. Odcedzić płyn do butelek. Przykryć i odstawić na jeden dzień w temperaturze pokojowej, a następnie przenieść do lodówki. Kwas będzie gotowy za dwa dni.