Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający napój o bogatym smaku. Doskonale gasi pragnienie.
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 47
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 257
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 46
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 24
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1161
To wyjątkowo prosta do przygotowania, kwaśna zupa. Jest smaczna, pożywna i z...
Odsłon: 47
Wyśmienita rolada ze schabu faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem warzyw. Ś...
Odsłon: 257
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 46
Smaczna i aromatyczna wersja gulaszu. Można podać go z ziemniakami, kaszą lub...
Odsłon: 24
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1161
Składniki
Pomarańcze wyparzyć i pokroić w cienkie plasterki. Wymieszać z 500 g cukru i lekko rozgnieść. Wszystko zalać przegotowaną wodą. Dodać wyciśnięty sok z cytryny, 400 g cukru i drożdże. Dobrze wymieszać i pozostawić na kilka godzin. Odcedzić płyn do butelek. Przykryć i odstawić na jeden dzień w temperaturze pokojowej, a następnie przenieść do lodówki. Kwas będzie gotowy za dwa dni.