Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla fanów arbuzów - lemoniada arbuzowa:). Dodałam do niej dużą ilość lodu, miętę i cytrynę. Świetna na gorące, letnie dni. Gasi pragnienie!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5253
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Z arbuza usuwamy skórę i pestki. Blendujemy z miodem i wodą do powstania gładkiej masy. Cytrynę i limonkę kroimy w plastry.
Zmiksowanego arbuza z wodą i miodem przelewamy do dzbanka. Dodajemy lód, cytrynę, limonkę i miętę. Odstawiamy na kilka minut by smaki się połączyły. Przechowujemy w lodówce.