Do góry

Napoje Przepis na:

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 5015

Dodano:

Odsłon: 455

W ten upalny dzień zapraszam Was na smaczną i orzeźwiającą lemoniadę arbuzową a przy okazji pokażę jak w prosty sposób usunąć pestki z arbuza.

Składniki

  • połowa z 5kg arbuza
  • 3 łyżki miodu
  • sok z 1 cytryny
  • ok 300ml wody gazowanej
  • lód
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Arbuza przecinamy w pół i jedną z połów kroimy na ok 3 cm plastry.
    Każdy z osobna odkrojony plaster dzielimy na 4 części a każdą z części łamiemy w miejscu pestek i teraz zobaczycie jak łatwo je usunąć.

    Do przygotowanego arbuza dodajemy miód oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny
    Całość blendujemy.
    Na koniec dolewamy ok szklanki wody mineralnej, mieszamy i przelewamy do dzbana.
    Lemoniadę możemy schłodzić w lodówce lub po prostu dołożyć do niej kostki lodu i podawać od razu.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń