Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten upalny dzień zapraszam Was na smaczną i orzeźwiającą lemoniadę arbuzową a przy okazji pokażę jak w prosty sposób usunąć pestki z arbuza.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Składniki
Arbuza przecinamy w pół i jedną z połów kroimy na ok 3 cm plastry. Każdy z osobna odkrojony plaster dzielimy na 4 części a każdą z części łamiemy w miejscu pestek i teraz zobaczycie jak łatwo je usunąć. Do przygotowanego arbuza dodajemy miód oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny Całość blendujemy. Na koniec dolewamy ok szklanki wody mineralnej, mieszamy i przelewamy do dzbana. Lemoniadę możemy schłodzić w lodówce lub po prostu dołożyć do niej kostki lodu i podawać od razu.