Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ten upalny dzień zapraszam Was na smaczną i orzeźwiającą lemoniadę arbuzową a przy okazji pokażę jak w prosty sposób usunąć pestki z arbuza.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 803
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 936
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2834
Składniki
Arbuza przecinamy w pół i jedną z połów kroimy na ok 3 cm plastry. Każdy z osobna odkrojony plaster dzielimy na 4 części a każdą z części łamiemy w miejscu pestek i teraz zobaczycie jak łatwo je usunąć. Do przygotowanego arbuza dodajemy miód oraz sok wyciśnięty z jednej cytryny Całość blendujemy. Na koniec dolewamy ok szklanki wody mineralnej, mieszamy i przelewamy do dzbana. Lemoniadę możemy schłodzić w lodówce lub po prostu dołożyć do niej kostki lodu i podawać od razu.