Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brazylijska lemoniada powinna nazywać się raczej „limoniadą", bo jej bazą są pyszne i kwaskowate limonki. Taki napój świetnie orzeźwia i gasi pragnienie w lecie, szczególnie podczas upałów. Wypróbuj ten prosty przepis!
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33357
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33357
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Składniki
Na początku wyszoruj dokładnie i umyj limonki. Pokrój je na mniejsze kawałki.
Przełóż cząstki owoców do blendera kielichowego, zasyp je cukrem, zalej mlekiem i wodą. Wsyp też kilkanaście kostek lodu. Zmiksuj do uzyskania płynu.
Ewentualnie przecedź, jeśli będzie konieczność. Przelej do szklanki. Możesz dodać jeszcze kilka kostek lodu. Lemoniada brazylijska gotowa!