Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brazylijska lemoniada powinna nazywać się raczej „limoniadą", bo jej bazą są pyszne i kwaskowate limonki. Taki napój świetnie orzeźwia i gasi pragnienie w lecie, szczególnie podczas upałów. Wypróbuj ten prosty przepis!
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 294
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 137
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 294
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 137
Składniki
Na początku wyszoruj dokładnie i umyj limonki. Pokrój je na mniejsze kawałki.
Przełóż cząstki owoców do blendera kielichowego, zasyp je cukrem, zalej mlekiem i wodą. Wsyp też kilkanaście kostek lodu. Zmiksuj do uzyskania płynu.
Ewentualnie przecedź, jeśli będzie konieczność. Przelej do szklanki. Możesz dodać jeszcze kilka kostek lodu. Lemoniada brazylijska gotowa!