Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brazylijska lemoniada powinna nazywać się raczej „limoniadą", bo jej bazą są pyszne i kwaskowate limonki. Taki napój świetnie orzeźwia i gasi pragnienie w lecie, szczególnie podczas upałów. Wypróbuj ten prosty przepis!
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 84
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 100
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40755
Młoda kapusta duszona z dodatkiem małych pomidorków, zaprawiona śmietaną z kl...
Odsłon: 84
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 100
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40755
Składniki
Na początku wyszoruj dokładnie i umyj limonki. Pokrój je na mniejsze kawałki.
Przełóż cząstki owoców do blendera kielichowego, zasyp je cukrem, zalej mlekiem i wodą. Wsyp też kilkanaście kostek lodu. Zmiksuj do uzyskania płynu.
Ewentualnie przecedź, jeśli będzie konieczność. Przelej do szklanki. Możesz dodać jeszcze kilka kostek lodu. Lemoniada brazylijska gotowa!