Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca, słodko-kwaśna, pięknie różowa :)
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4519
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417801
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4519
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417801
Składniki
Rabarbar umyć, pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, dodać cukier i 300 ml wody. Gotować na średnim ogniu przez około 10-15 minut.
Ugotowany syrop przecedzić przez sitko o drobnych oczkach, wyciskając jak najwięcej płynu.
W dużym dzbanku wymieszać schłodzony syrop rabarbarowy, sok z cytryny i wodę mineralną. Podawać z kostkami lodu i plasterkami cytryny.