Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiająca, słodko-kwaśna, pięknie różowa :)
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1629
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 819
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1629
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 819
Składniki
Rabarbar umyć, pokroić na kawałki, wrzucić do garnka, dodać cukier i 300 ml wody. Gotować na średnim ogniu przez około 10-15 minut.
Ugotowany syrop przecedzić przez sitko o drobnych oczkach, wyciskając jak najwięcej płynu.
W dużym dzbanku wymieszać schłodzony syrop rabarbarowy, sok z cytryny i wodę mineralną. Podawać z kostkami lodu i plasterkami cytryny.